Online woordenboeken

Online woordenboeken

Downloads

  • Kanji Gold
    Kanji Gold bevat de eerste niveaus voor de kanji kentei, en de kanji zijn ook gegroepeerd per level van deze test. Je kan dus als beginner eerst de eerste 80 kanji leren van level 10, dan de 160 nieuwe in level 9, helemaal tot level pre-1. Het bevat 3841 kanji. Van elke kanji zijn de onyomikunyomi en betekenissen gegeven, plus tot 20 compounds (je kan instellen hoeveel). Het programma onthoudt welke kanji je beter kent dan andere, waardoor je slechtste kanji meer ondervraagd worden dan diegene die je al goed kent. (S. Van Bockstal)
  • Wakan
    Wakan is een gratis programma dat dient als hulpmiddel voor studenten Japans en Chinees. Het interessante aan wakan is dat je het woordenboek gedeelte van het programma kan aanvullen met extra woordenboeken (deze zijn verkrijgbaar op de wakan site zelf). Zo kan je naast de standaard edict ook woordenboeken met boeddhistische termen of Japanse plaatsnamen invoegen. Dit programma is handig als offline Japans woordenboek (zowel Engels > Japans als Japans > Engels). Het bevat ook een Japanse tekstverwerker. (S. Van Bockstal)
  • Mojikyo
    Dit is een collectie van fonts en programma’s voor de computer (windows) van een 80.000tal karakters. Er zit een “character map” bij waar men de karakters via radical kan opzoeken en zo kan kopiëren en plakken in een tekstverwerker. Bijvoorbeeld is er een lettertype van hentaigana (en een excel macro om ze snel te kunnen typen). Ook aanwezig zijn de karakters gebruikt op orakelbeenderen en onder andere het schrift van de Xixia. (G. Van Steenberge)

Woordenboeken Japans-Engels / Engels-Japans / Japans-Nederlands

Kanji dictionary

Personennamen

Plaatsnamen

Nengo